søndag 11. mars 2012

Dyptrykk

Når vi hadde om temaet dyptrykk, fikk vi i oppgave å lage et dyptrykk av et arkitektur-motiv.
Jeg ville ha et bildet med mye detaljer, så jeg valgte et bilde av en lampe som henger på garasjeveggen vår hjemme. Steinveggen har mye detaljer og linjer som jeg tenkte kunne bli tøft. 


 Første steg i dyptrykk prosessen var å gjøre bildet om til svart/hvitt, speilvende og printe det ut i A5 størrelse. Grunnen til at vi speilvender bildet er for at det skal bli riktig vei når vi trykker bildet. Vel ute av printemaskinen ble bildet tapet fast på en pleksiglassplate, og skrapingen med nål kunne begynne. Alt som skal være svart i bildet må skrapes/skjæres ut slik at blekket som blir brukt i trykkeprosessen har et sted å legge seg.  


 Når bildet var ferdig skrapet, la vi papiret som motivet skulle trykkes på i vannbad slik at trykksverten enklere skulle feste seg på papiret. 


 Mens papiret lå i bløt, trykket vi på svart maling/trykksverte med litt matpapir på de stedene hvor vi hadde skrapet steker i pleksiglassplaten


 Når vi hadde fått maling på hele platen, tørket vi vekk den overflødige malingen med matpapir slik at det kun var maling igjen i strekene som vi hadde skrapt ut med nål. 


 Siste steg i trykkeprosessen var å legge pleksiglass-platen på trykkemaskinen med det fuktige papiret på toppen. Så sveiver i sveien slik at pleksiglassplaten og papiret blir rullet gjennom trykkemaskinen og presset sammen

  
Ferdig resultat 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar