torsdag 24. mai 2012

5 beste bilder


Bildet ble tatt i forbindelse med forberedelse til prøve eksamen i Trykk og Foto. 
Hunden er fryst i sin bevegelse, noe som vil si at bildet er tatt med rask lukkertid.
 Blenderen er på f1,8, lukkertiden er på 1/2500 sekund, ISO 320 og tatt med en 50mm linse. 
Det jeg liker veldig godt med bildet er blikket til hunden og det fokuset den har. Jeg har økt kontrasten litt for å få frem det svarte i pelsen, samt justert fargene litt slik at gresset og buskene fikk riktig grønnfarge. I tillegg har jeg lagt bluret bildet oppe og nede for å trekke fokuset mot midten av bildet. Hunden er i det gylne snitt, og det er mer luft på venstre side i bildet for å veie opp, samt at det er naturlig med luft den veien blikket er rettet. 
Bildet ble tatt i forbindelse med en oppgave vi hadde hvor vi skulle ta bilder med lang lukkertid. 
Blenderen er på f16, lukkertiden er på 13 sekunder, ISO 200 og tatt med en 20mm linse.
Jeg tok bildet på overgangen midt over motorveien i Laksevåg rett før tunnelen, og grunnen til at lukkertiden er så lang er for at lysene på bilene skal få tid til å "tegne" streker.
 Motorveien har en slakk S-linje, og måten den forsvinner inn i svingen syntes jeg lager en fin dybde og drag i bildet. De lyse partiene i bildet på venstresiden blir veid opp av det mørke feltet på høyresiden, og det skaper en balanse i bildet. For å skape et fokus i midten har jeg lagt på blur oppe og nede på bildet. Bluren skaper en naturlig ramme på bildet, uten å bruke vignettering. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar